A leggyakrabban ismételt kérdések

A sok évek munkája alatt több kérdés felmerül a mosogatással kapcsolatban. Itt vannak rá a válaszok

FAQs About Dishwashing

Rólunk

Mi is az a Finish®?

A Finish® világszerte több mosogatógép gyártó cég által ajánlott, első számú tisztító termékcsoport. Több mint hatvan éve a mosogatógép termékek élvonalába tartozunk. A Finish® termékeket világszerte vezető mosogatógépgyártók ajánlják.

A Finish® automata mosogatógép termékek biológiai úton lebomlanak?

Igen, mi automata mosogatásban használt termékeink biológiailag lebomlanak. Számunkra nagyon fontos, hogy termékeink környezetbarát termékek legyenek.

A Finish® automata mosogatógép termékek nincsenek káros hatással a szeptikus rendszerekre?

Egyik Finish® automata mosogatógép termék sincsen káros hatással a szeptikus rendszerekre.

Általános tudnivalók

Miért használjak automata mosogatáshoz való tisztítószert, mint például a Finish®?

Tisztítószerének összhangban kell lennie mosogatógépének működésével. Az automata gépi mosogatószert speciálisan arra fejlesztették, hogy eloszlassa az ételmaradékokat és a zsíros lerakódásokat, visszatartsa, majd az utolsó öblítésnél eltávolítsa azokat. Mindezt úgy tegye, hogy ne hagyjon tisztítószer maradványt az edényeken. Különlegesen tiszta hatást lehet elérni a Finish® Quantum® New Power Gel termékkel! Többet is megtudhat a mosogatószerekről Mosogatószer Szakértő oldalunkon: http://www.hatekonymosogatas.hu/

Hogyan használjam a Finish® automata mosogatáshoz való tisztító termékeket?

Hogyan használjam a Finish® Quantum® kapszulákat?
Helyezzen egy előre csomagolt kapszulát a fő mosogatószer adagoló rekeszbe, és csukja be azt.* Fontos, hogy mind a Quantum® kapszula, mind az adagoló rekesz száraz legyen. A kapszulák nincsenek eltávolítandó csomagolással ellátva, azokat úgy tervezték, hogy tartalmukat vízzel érintkezve kezdjék el kibocsátani. Ne csomagolja ki a kapszulákat, és ne is lyukassza ki a csomagolásukat. Zárja vissza szorosan a kapszulák tároló dobozát, és sugárzó hőtől távol, száraz helyen tárolja. Győződjön meg róla, hogy minden tárgy mosogatógépben mosható, és különítse el az ezüst és a rozsdamentes acél tárgyakat. A fém eszközöket a gyártó utasításai szerint tisztítsa. Indítsa el a mosogatógépet. Az optimális hőmérséklet 125° – 140° F (50-60 C fok).
Kemény víz esetén használjon Finish® Rinse Aid® öblítő terméket az optimális hatás érdekében.

*Ne használjon rövid programokat.

Hogyan használjam a Finish® All In 1 Finish® Powerball® Tabs terméket?

Távolítsa el a csomagolást a tablettáról. A kicsomagolt tablettát helyezze a fő mosogatószer adagoló rekeszbe, és csukja be azt. Egy mosogatáshoz egy, tökéletesen feloldódó tablettát használjon.Győződjön meg róla, hogy minden tárgy mosogatógépben mosható, és különítse el az ezüst és a rozsdamentes acél tárgyakat. A fém eszközöket a gyártó utasításai szerint tisztítsa. Indítsa el a mosogatógépet. Az optimális hőmérséklet 125° – 140° F (50-60 C fok).

 

 

Hogyan használjam a Finish® Powder and Gel termékeket?

Töltse tele a mosogatószer adagoló rekeszt. Ha erősen szennyezett edényeket akar elmosogatni, és/vagy kemény a víz, használjon egy kicsivel több mosogatószert.Ha nagyon lágy a víz, használjon egy kicsivel kevesebb mosogatószert.Indítsa el a mosogatógépet. Az optimális hőmérséklet 140° F (60 C fok).

 

Hogyan használjam a Finish® Mosogatógép Tisztítót?

Bizonyosodjon meg arról, hogy a mosogatógép üres, és ne távolítsa el a zárókupakot a flakonról, csak a tetején található öntapadó záróréteget. Helyezze a flakont fejjel lefelé az ezüsteszközök kosarába vagy egyéb biztonságos helyre az alsó kosárban. Ne használjon semmilyen tisztítószert. Csukja be a mosogatógép ajtaját, majd állítsa a mosogatógépet intenzív mosógatóprogramra (pl. nagyon szennyezett edényekhez való program, fertőtlenítő program stb.). Indítsa el a mosogatógépet. A program befejeztével kapcsolja ki a gépet, majd vegye ki a flakont és dobja ki azt. Ha erősek a lerakódások, szükség lehet egy második tisztító mosogatásra. Az optimális hatás érdekében használja havonta egyszer.

Hogyan tároljam a gépi mosogatószereimet?

Mosogatószereit száraz helyen tárolja. Ha port használ, minden használat után gondosan zárja vissza a csomagolást, hogy a termék száraz maradjon (és ne tudjon kiborulni). Mint minden háztartási tisztítószert, tartsa ezeket is távol gyermekektől.

Le kell-e öblítenem az edényeket, mielőtt a mosogatógépbe teszem őket?

Nem szükséges! Az előzetes öblítés már a múlté. Bár az amerikaiak többsége így tesz, ám ez egy időt és energiát pazarló tevékenység. Gépi mosogatásonként akár 20 gallon vizet is elpazarolhatunk ilyen módon.* A minőségi termékek mint a Finish® Quantum® fehérítőt és enzimeket egyaránt tartalmaznak, így nincs szükség előzetes öblítésre. A fehérítő eltávolítja a makacs szennyeződéseket, mint a tea vagy a kávé, az enzimek pedig lebontják a fehérjéket és a keményítőket. Mindössze annyit kell tennie, hogy a nagyobb étemaradékokat a szemetesbe kotorja, és beteszi az edényeket a mosogatógépbe. *Forrás: Energiaügyi Minisztérium, www.energystar.gov

Mit tehetek be a mosogatógépbe?

Sokan félreértésben vannak azzal kapcsolatban, hogy mit tehetnek be a mosagógépbe. Például azt gondolják, hogy nem szabad betenni Teflon serpenyőt, éles kést, nyeles lábast vagy kristálypoharat a mosogatógépbe. Ha a gyártó azt állítja valamiről hogy mosogatógépben mosható, akkor betehetik a gépbe.

A Finish dobozán azt írják, hogy a mosogató tablettát a gép mosogatószer tartó rekeszébe kell helyezni.

A mi Finish® tablettánkat a zárható adagoló rekeszbe kell helyezni.

Mosogatási tünetek vizsgálata

Miért nedvesek az edényeim még mindig?

Lehetséges okok: Gyenge szárító/öblítő tevékenység a műanyag alacsony hőmegtartó képessége miatt. Öblítőt is tartalmazó mosogatószer használata egy energiatakarékos mosogatógépben. Rosszul elhelyezett vagy konkáv alakú edények (tócsák képződnek). Túl hamar eltávolított edények a program befejezése után. Hiányos fűtőhatás. Lehetséges megoldások: Finish® Rinse Aid® használata vagy utántöltése. Ha szükséges töltse a szert a maximum jelzésig. Úgy helyezze az edényeket a gépbe, hogy azok ne fordulhassanak el, és az öblítővíz lefolyhasson rajtuk. Miután a program befejeződött, rövid időre nyissa ki a mosogatógép ajtaját, majd csukja be és várjon egy kicsit, mielőtt kipakol belőle. Hívjon szerelőt. 

Van még kérdése?

Kattintson ide a Kapcsolatfelvételhez.

Tudjon meg többet HatekonyMosogatas.hu oldalunkon: 

http://www.hatekonymosogatas.hu/